‼️Quyidagi qoidalarni e'tiborga olish tavsiya etiladi
1. Gigiena
- Qo'llarni sovun bilan yuvishdan boshlang.
- Oziq-ovqat tayyorlash joyini toza saqlang.
2. Oziq-ovqatni saqlash
- Mahsulotlarni qadoqlash va belgilashni unutmang.
- Sovutgichda saqlash kerak bo'lgan oziq-ovqatlarni sovuq holda saqlang.
3. Qovurish va pishirish
- Oziq-ovqatni to'liq pishiring, ichki haroratni nazorat qiling.
- Xavfli bakteriyalarni yo'q qilish uchun oziq-ovqatni yuqori haroratda pishirish zarur.
4. Xavfli mahsulotlardan saqlanish
- Muddati o’tgan mahsulotlarni iste'mol qilmang.
- Oziq-ovqat allergiyalari haqida ma'lumotga ega bo'ling.
5. Mahsulotlarni xarid qilish
- Ishonchli manbalardan oziq-ovqat xarid qiling.
- Berilgan malumot va belgilashga e'tibor bering.